20090104

serviler gerçekten huzur verici görünüyo. mekanları malum. peki mekanın sakinleri huzurlu mu? özellikle yeni taşınanlar! milyarlarca başkasının da kullandığı veya kullanacağı tek bir hakları vardı ve bitti. neler yaptılar o ana dek? neler düşündüler? kararlarını verirken neleri kıstas aldılar? kararlarının sonuçları neler oldu?

o kadar önemsiz ve bir o kadar da önemli az önce tükettikleri şey. milyarlarca örneği var ama o sadece birini yaşadı, birini biliyo. hatta onun yaşadığı çerçevede birçok farklı yansımaları olan olayların sadece bir yüzünü gördü, olaylarla ilgili sadece kendi düşünceleri var bildiği. o, o düşüncelere göre aldı kararlarını ve buna göre yaşadı; bu esnada belki de başka insanların canını yaktı hiç istemeden. belki tamamen iyi niyetliydi ama paylaşamadı iyi niyetini en yakınıyla bile. sadece kendi bildi, anlatamadı. hiç istemeden kırdı birilerini, hiç istemeden ayrıldı yolları, o önemsiz milyarlarca haktan başka bir tanesini kullanan birileriyle. sonuçta bitti o hak, herşey önemsiz artık ve bir o kadar da önemli.

aslında birileriyle düşman olunabilen bir hayattı biten, en başından önemsizdi. ama yine de önemsedi. düşmanı oldu zaman içinde ve bitti hayat, içinde o düşmanlık dönemlerini barındıran kısmıyla beraber, iyisiyle kötüsüyle. huzurlu mu şimdi?

Hiç yorum yok: