20081007

klişe

nedense oturup tnt de doktorlu moktorlu, bööle kanlı, ameliyatlı vs. bi dizi izledim. hatta an itibariyle tekrarına rasgelince aklıma geldi de yazayım dedim. adamın birinin abisi kalp hastası, kalp nakli için organ beklerken üst üste gelen 2 kalbi başka hastalara nakletmişler. adam da sıyırmış, işte zenginlere güçlülere veriyosunuz o kalpleri diye veryansın ediyo. sonunda dayanamayıp silahla ameliyathaneyi basıp, kalbin abisine takılmasını istiyo. getiriyolar abisini, açıyolar göğsünü iki hasta yanyanayken doktor başlıyo anlatmaya, 'bu hastaya kalbi takmazsak hemen ölür ama abin daha bikaç ay dayanır. o esnada illa ki bi organ gelir ve ameliyat gerçekleşir...' adam da dayanamayıp kendini vuruyo kalbini alsınlar da abisini iyileştirsinler diye.

e ama bu acayip bi bencillik değil mi? bencilliğin daniskası (jargon için speşıl tenks to RTE). sen abinin ölmesi olasılığına dayanamayıp kendini öldür. e o adam da senin ölmemeni istemez mi? hatta o kalp hastası, mukadderat falan diye düşünüp kendisini hazırlamıştır ama bi uyancak ki kendisi için sapasağlam kardeşi kendini feda etmiş. ölmek mi zor yaşamak mı?

doktorun en baştan, o anki kalbi değişecek hastanın daha acil olduğunu cinnet geçiren abiye anlatmamasına; iki hastanın da göğsünün açılıp, ilk hastanın durumunun kritik seviyeye gelmesini beklemesine hiç değinmiycem.

Hiç yorum yok: